• Voor iedereen
  • Mentaal & fysiek gezond
  • Hoge kwaliteit
  • Met elkaar, voor elkaar

Verhalen

De passie die nooit weg gaat

Inspiratie vond je vroeger niet op Youtube, daarvoor ging je op zoek naar de beste breakers in de buurt. Die vond je bij events en wedstrijden als Freestyle Session en Bboy of the Year. BBoy Flowdo (Musonda Alfonso Kaoma) haalt inspiratie  uit de diversiteit die je daar ziet, want iedereen heeft zijn eigen kenmerk. Zo staat Ken Swift van de Rock Steady Crew bekend om zijn dynamische flow, terwijl je Ivan van Style Elements herkent aan zijn explosieve power moves. En zie je iemand een flip doen en op exact hetzelfde punt landen, alsof hij niet bewogen heeft? Dan weet je gelijk dat het gaat om Kamel van de Boogie Brats. Breakin leer je dan wel door elkaar na te doen, maar om het eigen te maken moet je creatief zijn.’’Je doet namelijk niet alleen maar moves, je laat je karakter zien.’’ zegt Flowdo.

Lees meer »

Van bal naar beat

Een echte team sporter genaamd AJ Dons speelt de strijd om zijn passie. Een strijd die hij alleen moet afmaken. Dit gebeurt met teleurstellingen en succes. Dit is het verhaal van AJ Dons, dit is ons gesprek.

Lees meer »

De wortels van een nieuw tijdperk

Al jaren is er een probleem van armoede, onderdrukking, onzekerheid en criminaliteit. Zo ook in een wijk in New York City, The Bronx. Toch heeft de bevolking zijn weg in het donker gevonden. Weet je nog?

Lees meer »