• Voor iedereen
  • Mentaal & fysiek gezond
  • Hoge kwaliteit
  • Met elkaar, voor elkaar
Welkom » Verhalen » Van bal naar beat

Van bal naar beat

Een echte team sporter genaamd AJ Dons speelt de strijd om zijn passie. Een strijd die hij alleen moet afmaken. Dit gebeurt met teleurstellingen en succes. Dit is het verhaal van AJ Dons, dit is ons gesprek.

Nu ook te luisteren!

Een nieuwe speler in het veld

Het was 2011 waarin de muzieklessen op de middelbare school waren om bij in slaap te vallen. Opbouw, noten lezen en liedjes zingen. Er viel geen eer aan te behalen. Zo ook voor AJ Dons. Rugby speler met een verborgen liefde voor muziek, maar niet op de manier waarop muziek op school werd overgedragen. Totdat de school lokale artiesten uitnodigen om hun verhaal te doen. Deze artiesten scoorden punten op momenten waar de leerlingen het niet hadden verwacht. Want wanneer AJ hoorde hoe muziek gemaakt kon worden op de manier van DJ’en en produceren was hij verkocht. AJ zocht een vriend op die al bekend was met de draaitafel en ging trainen. Het begon met kijken en ging langzaam over in het overnemen van draaien op de feestjes van zijn maat. Hoe het allemaal begon in een schuur is hoe AJ en zijn vriend zijn uitgegroeid tot DJ.

All In

“Je bestuurt een apparaat dat muziek produceert er waar het publiek helemaal op los gaat.”, zegt AJ in ons gesprek. “Je kan de avond als DJ voor een ander maken.” En dit was dan ook zijn plan. Want als hij voor school de opdracht kreeg om een publieke actie uit te voeren wist AJ het meteen…

Na het typen, aanpassen, verwijderen en opnieuw beginnen had hij een brief waar je u tegen zegt.

Onderwerp: Interesse in een DJ act?

Zender: AJ Dons

Ontvanger: Alle clubs in Breda

[Verzenden], BAM!

De inboxen van alle clubs werden getroffen door deze mail. Helaas bleef het daar ook bij, want er was niemand die het het waard vond om te reageren. Op één club na, Bash.

AJ was 16 jaar oud en had zijn eerste act in de pocket. Bash gaf hem de kans om zijn talent te delen met de rest. Maar dit liep anders, want toen hij daar stond en zijn eerste nummer heeft gedraaid bezweek AJ onder de zenuwen. Het ging niet goed en de eigenaar kwam om er figuurlijk en letterlijk de stekker uit te trekken. Een tegenslag die AJ nog kent als de dag van gisteren.

Andere schoenen

Ondanks de blunder staat AJ nog altijd graag in het publiek om te feesten, dansen en goedkoop bier te drinken. Na een hele dag studeren en werken is het namelijk heerlijk om al die stress van je af te laten glijden. Elk feest staat hij te genieten en de muziek die uit de speakers van de DJ blaast te bewonderen. Al die technieken, kennis van het publiek en passie voor muziek. Niemand weet beter dan AJ hoe knap het is wat die DJ daar doet. Soms hoort hij de kleine foutjes, maar dat weerhoudt hem niet om de beat te laten leiden. Wat zou die het sick vinden om daar zelf te staan. Net zoals in de schuur van zijn maat de platen te draaien, het publiek los zien gaan en te kunnen groeien in de passie die hij probeert over te brengen. Wat zou die graag willen dat de act bij Bash niet zo was mislukt.

En zo kijkt er waarschijnlijk ook iemand naar AJ. Na het optreden bij Bash heeft hij niet opgegeven. AJ staat nu als artiest achter de draaitafel bij feesten, openingen en bij zijn studentenvereniging. Dat koude biertje blijft ten slotte wel heel lekker. Net als de adrenaline die door zijn aderen stroomt als het publiek los gaat op zijn muziek.

Voordat je verder gaat | Volg jij AJ Dons al?

Het beslissende punt

AJ krijgt naast het DJ’en ook het produceren te pakken. Hij leert van zijn neef Tijn, aka Axollo, de kunst van het produceren. En dit kwam tot uiting. Toen AJ met zijn moeder Holland Got Talent zat te kijken hoorde hij een nummer wat hem vanaf de eerste noot aansprak. Hij heeft het nummer gedownload, in FL Studio gezet en heeft een remix van gemaakt. Wederom geen beginnersgeluk. Want toen AJ aan zijn neef Tijn vroeg wat hij ervan vond was het vet maar niet af. Daar nam AJ geen genoegen mee en kroop weer achter zijn laptop. Muziek afbreken, opbouwen en aanpassen. Versie twee lag op de plank. Wederom vonden mensen het niet echt iets om warm van te worden. Toch had AJ daar lak aan en publiceerde hem, met succes. Als best lopende nummer op zijn Spotify trekt zijn remix meer streams dan ooit te voren. Did You Know is zijn creatie. De creatie van AJ Dons ook wel bekend als Mocik.

“Ik hoop dat Grote Broer Breda toekomst blijft bieden voor jongeren die denken dat niet te hebben.”

- AJ Dons aka Mocik

Mede mogelijk gemaakt door

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.